Der Geisenheimer Sensorik-Professor  Dr. Jung im Dialog mit der niederländischen Wissenschaftspresse: 

„22 maart 2011 – Wetenschap, wijn, kennis, smaak en genot. ScienceGuide nodigt u samen met Jeanet Bruining uit voor een wijnproeverij, maar wel heel anders dan anders. Deze vindt plaats op 5 mei in de schitterende wijnstreek de Rheingau. U bent dan exclusief welkom in de hogeschool in Geisenheim, internationaal bekend als ‘het Wageningen van de wijn’.

Prof.Dr. Rainer Jung geeft vanaf 10 uur voor de vrienden van ScienceGuide een lezing over professioneel proeven, een discipline die een belangrijk onderdeel uitmaakt van alle curricula aan deze HO-instelling. Tot 1 uur doet u vervolgens mee aan een reeks praktische smaakoefeningen. Prof. Jung werkt daarbij met speciaal voor deze proeverij samengestelde oplossingen. Uw enige vergelijking daarbij is…..water!

Geisenheim is de befaamdste onder de Duitse wijnbouwscholen en daarom biedt Jeanet Bruining van de WijnWandeltochten in dit ‚Wageningen van de wijn‘ een speciaal college aan in ‚Sensorik‘: het vak over het abc van de smaak. Het is meteen een intensieve smaaktraining voor de deelnemers.

‚Sensorik‘ is te vertalen als ‚zintuiglijke waarneming en gewaarwording‘ en vormt een belangrijk, vast onderdeel van de curricula in Geisenheim. „Die Sensorik ist ein wichtiger und nicht mehr weg zu denkender Bestandteil einer Vielzahl von wissenschaftlichen Studien an der Forschungsanstalt,“ aldus prof. Jung.

Zonder smaakbesef is immers het maken en verfijnen van wijn ondoenlijk. Het vak beschikt op de hogeschool dan ook over een eigen lokaal met 30 volledig ingerichte proefplekken. Vindt u het leuk om aan deze anders dan anders proeverij op 5 mei deel te nemen, dan bent u van harte welkom om mee te doen. Aanmelding is verplicht op: info@wijnwandeltochten.nl . Kosten zijn € 75,-. Aanmeldingen

URL:

http://www.scienceguide.nl/201103/proeven-in-het-wageningen-van-de-wijn-.aspx

Keine Kommentare möglich.